top of page
Stationary photo

Att anlita omrum

Vilken typ av hjälp behöver jag?

Om du är osäker på vilken typ av hjälp du behöver - boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst första samtal med mig. Då ringar vi tillsammans in vad det är du vill ha hjälp med och så ser vi om dina behov och mina tjänster passar ihop.

Hur förbereder jag mig inför ditt besök?

Jag ber dig faktiskt att inte plocka undan eller städa innan jag kommer hem till dig! Jag förstår dina behov bättre om jag kan se hur det faktiskt är hemma hos dig och då kan jag lättare hjälpa till med lösningar som passar just dig.

Vad tänker du om mitt stök?

Jag har full förståelse för att det kan kännas jobbigt att släppa in någon okänd person bland dina privata saker. Jag kommer inte att döma dig på något sätt. Mitt arbete hos dig är 100% konfidentiellt och jag respekterar din integritet helt och fullt. Mitt arbete bygger på att du känner förtroende för mig och om du inte vill gå vidare efter den första kostnadsfria konsultationen så är det inga som helst problem.

Har jag råd?

Vi gör en plan som passar din budget. Mina förslag på förvaringslösningar utgår alltid i första hand från att använda det du redan har. Det är en hållning som lönar sig såväl ekonomiskt som hållbarhetsmässigt. Om jag föreslår inköp av nya förvaringslösningar så är det alltid upp till dig om du vill köpa dem eller inte. Vissa delar av tjänsten är RUT-avdragsberättigade, vilket kan innebära en reducering av arbetskostnaden med 50% för dig. Om du bestämmer dig för att sälja en del saker kan det faktiskt bli så att du snarare har gått med vinst när vi är färdiga. Men den största vinsten är förstås att du får mer tid till annat och en vardag som funkar för dig.

Vad händer om jag inte blir nöjd?

Jag kommer att göra allt jag kan för att du ska nå din vision. Om du inte känner att jag hjälper dig framåt så tar jag inte betalt för den första sessionen på 3 timmar. Detta gäller under förutsättning att du meddelar mig senast dagen efter den sessionen.

Att organisera

Är det du eller jag som gör det praktiska arbetet?

Det beror på dina önskemål och projektets karaktär. I de flesta fall jobbar jag tillsammans med min kund. Men jag kan även utföra vissa delar av uppdraget på egen hand - till exempel gruppera och organisera de saker du valt att behålla. Men eftersom det alltid är du som bestämmer vilka saker som ska behållas eller cirkuleras, så behöver du vara med och fatta en hel del beslut.

Vad blir resultatet?

När ditt hem bara innehåller de saker du faktiskt vill ha och behöver sparar du tid - och pengar. Du känner mindre stress och slipper lägga ner tid på att leta efter saker. Du kan ägna mer tid åt sådant som du tycker är viktigt. På riktigt.

Måste jag rensa först?

Det beror på din situation och typ av projekt. Om du inte har så många saker och vi kommer fram till att behovet att rensa inte är i fouks för just dig - då kan vi göra en mindre rensning samtidigt som vi organiserar och ger varje sak sin plats att vara på. Men generellt sett rekommendrar jag verkligen att man börjar med att rensa och välja ut de saker du vill behålla. Det är först efter detta steg som organiseringen blir kraftfull. Att ordna plas och förvaring för saker du inte vill ha eller behöver är onödigt, tar tid och kostar pengar.

Vad händer med det jag inte vill behålla?

Om du vill hjälper jag dig att fatta beslut och sortera i grupperna SKÄNKA, SÄLJA och ÅTERVINNA. Det du vill sälja sköter du själv, tex via Blocket, Tradera etc. Det som ska skänkas eller återvinnas transporterar du själv dit det ska. Jag kan hjälpa dig att boka upphämtning av någon välgörenhetsorganisation eller ett bortforslingsföretag om du önskar det.

Vad menar du med hållbarhet?

Dels handlar det om att du ska kunna upprätthålla den nya ordningen över tid, till exempel med hjälp av nya rutiner och vanor. Dels handlar det om att jag i mina förslag alltid utgår från det som redan finns hemma hos dig. Du behöver inte nödvändigtvis köpa nya förvaringsboxar om du redan har skokartonger som kan göra jobbet. Och sen handlar det även om det större perspektivet, om konsumtionen i samhället i stort som vi alla är en del av. När du väl rensat ut och organiserat upp dina saker kommer du troligtivs att se på din framtida konsumtion med nya ögon. Tänka efter mer innan du köper nytt, handa mer second hand och så vidare. Jag brinner för hållbarhetsfrågor och guidar dig gärna vidare.

Professionell organisering

Vad är professionell organisering?

En professionell organisatör, eller personlig organisatör, är en konsult som kan hjälpa dig att rensa, organisera och sätta upp hållbara strukturer. En konstant rörig och stökig hemmiljö tar energi och bidrar till onödig stress, frustration och ångest. En ordningskonsult tar sig tid att lära känna dig och dina behov och ger dig värdefulla råd för att nå dina mål - helt utan att döma dig och under tystnadsplikt. Du får hjälp att praktiskt eller virtuellt bryta ned överväldigande arbetsuppgifter. Det kan handla om att rensa och organisera, tidsplanera, prioritera och att sätta system på plats för att du ska kunna spara tid, pengar och energi . Det handlar om att du ska må bra och få till ett smidigt vardagsflöde!

Kan jag inte göra jobbet själv?

Jo, det skulle du kunna! Att anlita en personlig organisatör handlar mycket om att se till att jobbet verkligen blir gjort, att det blir effektivt och med hög kvalitet. Tänk personlig tränare. Visst kan du egentligen gå till gymmet själv - men det är så mycket lättare och roligare när du har någon som coachar och brinner för att du ska må bra och nå dina mål.

Vem anlitar dig?

Mina klienter kan ha olika ålder, kön, livssituation och så vidare. Det som är gemensamt för alla är att ni fattat ett beslut om att ta tag i röran och att ta hjälp av någon utifrån. Några vanliga anledningar till att man anlitar en personlig organisatör är att man Ska flytta själv, isär eller ihop Ska få barn Har mist en familjemedlem eller partner Ska renovera Känner sig stressad och överväldigad i sitt hem Behöver en nystart Oavsett situation kan det vara stressande och svårt både att komma igång och slutföra projektet på egen hand, oavsett vem du är och villken situation du befinner dig i. Då kan det vara till stor hjälp att anlita mig som personlig organisatör.

bottom of page