top of page

Om mig

Hej!

Jag heter Helena Brunsson och bor i Lund tillsammans med min familj. Jag är projektledare och arkitekt och har genom åren gestaltat många byggnader där människor idag bor, arbetar, studerar, roar sig, idrottar, shoppar och umgås. Jag erbjuder även tjänster som personlig organisatör! 

 

För att par år sedan började jag känna en stark längtan efter att jobba mer direkt med människor, i vardagen, här och nu. Jag har alltid varit intresserad av hur vi människor fungerar och lever tillsammans. Att rita byggnader handlar om att skapa bra miljöer och förutsättningar för ett gott liv. Att stötta människor i att organisera sitt liv och sina saker i sina hem är att ta steget in i dessa byggnaders rum och i de liv som utspelar sig där. Det är så givande och kul!

Under 2022 tog jag steget - tog tjänstledigt från mitt jobb på IKEA och startade mitt eget företag - omrum. Jag jobbade heltid ett år som scenkonstproducent, verksamhetsutvecklare och personlig organisatör. Jag skapade Finloppis it is! och  arrangerade tre events under 2023 i Lund, med över 3000 besökare och 100 försäljare av second-hand kläder och accessoarer.  Under 2024 fortsätter jag mitt arbete som arkitekt och kombinerar det med att erbjuda mina tjänster som personlig organisatör. 

Att planera, strukturera och organisera är en del av min personlighet. Jag tycker om att identifiera var förbättringar kan göras, hitta enkla lösningar och skapa effektiva flöden. Jag ser möjligheterna i det befintliga, visualiserar förändringarna som behövs och stakar ut vägen mot målet. Vilken tillfredsställelse!

Själv vill jag gärna leva mer hållbart och känner att det finns så mycket mer jag kan göra på det området. Det är ju spännande att upptäcka nya sätt att göra saker på, tycker jag. Vi sålde bilen för åtta år sen, jag cyklar mycket och åker kollektivt. På semestern blir det tåget. I den mån jag köper kläder tänker jag andra hand i första hand. När det gäller maten kan jag bli mycket bättre och äta mer vegetariskt. Grönsaker är ju dessutom så gott!

 

Jag är övertygad om att de flesta av oss faktiskt skulle må bättre av att minska vår konsumtion och förändra vår livsstil. Vår planet skulle också må bättre. Det är stora förändringar som behövs och ingen av oss klarar den resan själv. Hoppas vi ses på vägen!

bottom of page